Volledig scherm
Albert Gudmundsson, ook tegen Helmond Sport weer trefzeker. © Joep Leenen

Cocu: Deur voor Gudmundsson
is zeker niet dicht

EINDHOVEN - Een van de spelers die bij Jong PSV de afgelopen weken op het scorebord opvalt, is Albert Gudmundsson. 

Tegen Helmond Sport maakte hij zijn 13e goal van het seizoen en zijn 9e in de laatste zes duels. Hij traint nog niet mee bij PSV 1. "Ik denk dat ik er heel kort over kan zijn", zegt Cocu. "Albert Gudmundsson weet waarom hij niet meetraint omdat we daar met elkaar over communiceren. Hij is een weg ingeslagen die we graag zien. Hij weet waar hij aan moest gaan werken en daar is hij mee aan de slag gegaan. We hebben daar contact over. Albert heeft eerder al wel een aantal keren meegetraind. Voor hem is het duidelijk wat we willen. Het is een jongen met kwaliteiten en hij heeft een aantal punten waar hij aan moet werken. Wat dat precies is, bespreek ik met de speler zelf. De deur is zeker niet dicht. We kijken verder dan het maken van doelpunten, want dat doet hij uitstekend."

Bij Jong PSV wordt hard gewerkt om Gudmundsson ook in zijn verdedigende taken te ontwikkelen. De laatste weken lukt dat goed. 

Cocu haalde de bij Jong PSV goed presterende spits Sam Lammers (16 goals) al eerder bij trainingen van PSV 1 toen Jürgen Locadia geblesseerd raakte. Ook Dante Rigo, Pablo Rosario en Damian van Bruggen trainen frequent mee bij de A-ploeg. 

De keuzes bij PSV vragen sowieso aandacht, stelt Cocu. Een aantal spelers buiten de basis en heeft te maken met concurrentie. "Dat is zo bij elke club en hoort erbij. Naast wedstrijden, waar we alles uit willen halen, gelden er ook individuele trajecten voor spelers. Het is niet eenvoudig om in de top te komen en te blijven. Je hebt altijd te maken met concurrentie en dat vraagt veel van iedereen."

PSV