Volledig scherm
ANP

Cocu: Feyenoord nu de favoriet, wij blijven kanshebber

JEREZ DE LA FRONTERA - PSV wil kampioen worden, maar Feyenoord is op dit moment favoriet om komend voorjaar de schaal te veroveren. Trainer Phillip Cocu van PSV blikte gisteren in Spanje vooruit op de tweede seizoenshelft en constateerde dat de Rotterdammers erg stabiel ogen. „Aan onze doelstelling is niks veranderd. Wij willen de titel pakken en hangen er nog altijd aan. Ook vorig jaar hadden we een achterstand en zijn we na de winterstop teruggekomen. Feyenoord zie ik op dit moment wel als de grootste kanshebber, maar wij zijn zeker niet kansloos.”

Cocu ziet mogelijkheden om met een andere speelstijl dingen te veranderen, maar denkt ook dat PSV in het seizoen kan groeien. Het is misschien wel een van de verklaringen waarom PSV het na de winterstop in de afgelopen jaren ook steeds beter deed dan in de eerste seizoenshelft. „In de loop van het jaar vallen soms de dingen op hun plek. Anderzijds kan het ook te maken hebben met de fysieke belasting. We spelen na de winterstop minder wedstrijden en dat kan zeker invloed hebben op de resultaten.”
Onder anderen Gastón Pereiro heeft veel meer in zijn mars dan dit seizoen bleek, denkt Cocu. „Hij heeft zoveel in huis. Op trainingen is duidelijk te zien dat Gastón de mogelijkheden heeft om verder door te groeien, maar het komt er niet altijd uit. Ik heb dat zelf in eerste instantie ook wel gehad, toen ik als speler aan de buitenkant stond. Het is grilligheid die bij een aanvaller hoort, maar in de loop der jaren moet en normaal gesproken ook zal verdwijnen.”

PSV