Volledig scherm
Gastón Pereiro in actie in Florida, bij het trainingskamp van PSV in het duel met Corinthians. © Joep Leenen

Cocu gaat voor verdere samenwerking met gewilde Pereiro

PSV-trainer Phillip Cocu gaat voor een verdere samenwerking met middenvelder/aanvaller Gastón Pereiro. Hij is in Eindhoven op de bank beland en dat kan het met het oog op het aanstaande WK in Rusland fnuikend voor Pereiro zijn. Hij maakte onlangs zijn debuut bij Uruguay. 

Op dit moment is er concrete belangstelling voor Pereiro, maar het lijkt er momenteel op dat hij voor donderdag geen transfer meer maakt en het seizoen in Eindhoven gaat afmaken. Afgelopen zaterdag stond Pereiro voor de zesde keer op rij niet aan de aftrap bij PSV. Cocu daarover: ,,Gastón is het vorige duel nog ingevallen. Er zijn meer spelers die niet in de basis staan en ook al een tijdje niet. Dat wil niet zeggen dat hij gaat vertrekken bij PSV. De samenwerking is zeker niet beëindigd. Gastón weet waar hij aan moet werken en hij heeft er zelf invloed op of hij speelt of niet."

Pereiro kent sinds zijn komst naar PSV in juli 2015 een wisselvallige periode. In topduels liet hij zich af en toe gelden en kwam hij met veel moois, maar in kleinere wedstrijden en met name op kunstgras vielen zijn prestaties soms tegen. De wisselvalligheid heeft hij nog niet kunnen uitbannen. 

Cocu zag Hirving Lozano in Enschede weer scoren, na een duel bij Heracles waarin hij wat zelfzuchtig oogde. ,,Hij is leergierig en wil zich verbeteren. Ik vond dat hij tegen Heracles ook dreigend was, maar in de afronding wat mindere keuzes maakte. Hij traint elke dag keihard om beter te worden."

 1. PSV in extase na zege in gevreesde Kuip
  Nabeschouwing

  PSV in extase na zege in gevreesde Kuip

  Als PSV in april of mei met de schaal op het Stadhuisplein staat, is zondagmiddag een heel cruciaal moment geweest. In plaats van het gevreesde puntenverlies bij Feyenoord, won PSV met 1-3. Dik verdiend, want PSV was vanaf de eerste seconde de baas op het vooraf zo gevreesde terrein. Minstens zo belangrijk nieuws kwam er uit Amsterdam, waar Ajax in eigen huis twee punten liet liggen. Door de remise tegen ADO Den Haag is de voorsprong van PSV weer zeven punten en ligt de ploeg nu echt op koers voor de 24ste landstitel.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
1569 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (62%)
 • Oneens (38%)
2200 stemmen