Volledig scherm
De eerste eredivisiegoal van Hirving Lozano voor PSV is een feit. © ANP

Cocu grijpt achterin snel in bij PSV en maakt Lozano belangrijk

Trainer Phillip Cocu had voorafgaand aan het duel met AZ een tactisch plan opgesteld waarin Hirving Lozano belangrijk was. Hij kon 'in zijn kracht spelen', aldus de coach. ,,Dat vroeg ook veel van Jürgen Locadia en Steven Bergwijn, maar ik denk dat dat goed gelukt is", aldus Cocu na de 3-2 zege op AZ. 

Lozano kreeg in de eerste helft liefst vier grote kansen, maar benutte er maar een. Wel was hij continu dreigend en benutte hij de ruimtes die AZ liet goed. ,,Hij past zich snel en goed aan en had zich vandaag direct onsterfelijk kunnen maken. Dat is dan niet gelukt, maar ik ben wel tevreden over de manier waarop hij zich manifesteert, met veel dreiging en diepgang. Ook buiten het veld is hij druk bezig en investeert hij meteen in Engelse les." 

Quote

Ook buiten het veld is hij druk bezig en investeert hij meteen in Engelse les

Phillip Cocu

Cocu greep hard in en haalde Joshua Brenet na een half uur naar de kant. Dat deed hij in zijn loopbaan bij PSV zelden. Vier jaar geleden overkwam het Santiago Arias in de thuiswedstrijd tegen Go  Ahead Eagles en destijds was het Brenet die in het veld kwam. Nu was Kenneth Paal de vervanger van Brenet. ,,Joshua heeft voor ons ook veel goede wedstrijden gespeeld", aldus Cocu. ,,Maar vandaag was het niet goed genoeg en dit was nodig. Kenneth heeft zijn waarde voor ons gehad en moet natuurlijk nog veel leren, maar zeker in de slotfase was hij betrokken bij een paar belangrijke intercepties. Hij gaat met ziel en zaligheid voor het plekje op linksback en dat valt in hem te prijzen, heb ik al vaker gezegd."

PSV