Volledig scherm
Pablo Rosario. © Joep Leenen/Pro Shots

Cocu haalt Rosario, Van Bruggen en Beto bij trainingskamp eerste elftal van PSV

EINDHOVEN - Bij PSV sluiten vanaf vrijdag de Jong PSV'ers Pablo Rosario, Damian van Bruggen en Luiz 'Beto' da Silva aan, tijdens het trainingskamp in het Spaanse Jerez de la Frontera. De beloften verbleven deze week met hun ploeg op korte afstand van PSV, in Rota. Donderdagmorgen speelden ze hun eerste wedstrijd van 2017, tegen Atlético Sanluqueño. Rosario was in dat duel (eindstand 1-1) aanvoerder en kreeg direct na de wedstrijd te horen dat hij tijdelijk verhuist naar PSV 1.

Rosario liet na afloop weten de aanvoerdersband niet af te slaan. "Ik vind het een mooie uitdaging om te proberen het team in het veld mee te nemen en probeer altijd wel enthousiasme uit te stralen. Dat ik nu naar het trainingskamp van PSV 1 mag? Ik had het ook mooi gevonden om hier te blijven, maar natuurlijk wil iedereen hier een stap naar voren zetten. Ik kijk ernaar uit en ga daar gewoon mijn best doen."
Trainer Pascal Jansen zag na de remise in het eerste oefenduel dat zijn ploeg volop weerstand had gekregen. "Het werd in de tweede helft wat rommelig door alle wisselingen in het elftal." Alleen Van Bruggen kreeg vanwege lichte knieklachten geen speeltijd en voor de rest kwamen alle Jong PSV'ers in actie. Bij het elftal vertrekt mogelijk Thomas Deng, denkt Jansen. "Verder voorzien we weinig of geen mutaties. Het zou kunnen dat Thomas een andere keuze maakt, nu hij tot op heden weinig in actie is gekomen." Deng kwam afgelopen zomer voor een seizoen op huurbasis over uit Australië en PSV is bereid mee te werken aan een vertrek.

PSV