Volledig scherm
© pro shots

Cocu hoopt op steun fans en over kritiek op duel met Rostov: Achteraf-journalistiek (video)

EINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu introduceerde tijdens de persconferentie voor het duel van PSV met Go Ahead Eagles voor het eerst de term 'achteraf-journalistiek' in Eindhoven. De coach doelde daarmee op de kritiek op zijn speelwijze na het duel met FK Rostov.

"Wij hadden na afloop het gevoel dat we alles gegeven hebben, maar het was niet genoeg. Als ik zelf na afloop niet meer achter mijn eigen keuzes zou staan, ben ik niet geschikt voor dit vak."

PSV staat de komende week nog voor een thuisduel met Go Ahead Eagles (zaterdag) en volgende week een duel met Ajax (zondag). In theorie zou het gat met Ajax bij de winterstop negen punten kunnen zijn. Daarmee zou PSV misschien al kansloos voor de titel zijn. "Dat is een gedachte en die kun je beïnvloeden", zo verwoordde Cocu het. "Wij zitten nu niet in de situatie om al met een volgende wedstrijd bezig te zijn. Eerst willen we tegen Go Ahead Eagles winnen en daar hebben we de steun van onze fans hard voor nodig."

Andersom wil Cocu zich ook niet te veel van de negatieve stemming aantrekken, die heerst onder een deel van de fans. "Als je PSV-fan bent, wil je het team vooruithelpen."

Onder meer technisch manager Marcel Brands uitte deze week kritiek op de spelers die al langer bij PSV zitten. Ook zei Brands dat de trainer van PSV niet ter discussie staat. Cocu daarover: "Het klopt dat de vorm er bij een aantal spelers op dit moment niet is."

Trainer Phillip Cocu introduceerde vrijdagmiddag de term 'achteraf-journalistiek' in Eindhoven. De coach doelde daarmee op de kritiek op zijn speelwijze na het duel met FK Rostov. 'Als ik niet meer achter mijn eigen keuzes kan staan, moet ik me misschien gaan afvragen of ik nog geschikt ben voor hetgeen wat ik doe.'

PSV