Volledig scherm
Archiefbeeld van Philip Cocu . © Pro Shots

Cocu: Jonge spelers geven nieuwe energie aan de ploeg

Trainer Phillip Cocu van PSV was na de 1-1 van zijn ploeg tegen de Braziliaanse kampioen Corinthians een tevreden trainer. In de oefenwedstrijd in het Amerikaanse Orlando maakte PSV op het nippertje een 1-0 achterstand goed, door een goal van Sam Lammers. Hij viel kort voor tijd in. 

Energie

Daarvoor waren al Donyell Malen, Mauro Júnior en Cody Gakpo in de ploeg gekomen bij PSV. Cocu zag dat ze nieuwe energie gaven aan het team en toch gedisciplineerd bleven spelen. "Vaak als jonge jongens erin komen, willen ze duizend en een dingen tegelijk doen en laten zien dat ze zich in het team willen spelen. Waar ik content over ben, is dat ze juist binnen onze organisatie actief bleven", zei de trainer na de remise.  

Doorgedekt

"Onze laatste linie heeft over de hele wedstrijd weinig weggegeven, tegen de middenlijn aangestaan en doorgedekt", vond Cocu. "Natuurlijk is die gelijkmaker in de slotfase voor ons belangrijk. Het gaat om het resultaat. En het geeft maar weer eens aan dat je in een wedstrijd er tot de allerlaatste minuut voor moet gaan. Kansen gemist, kop niet laten hangen. Dat vertrouwen zit erin bij ons en we bewijzen elke keer weer dat het nog kan in de laatste minuten."

Bart Ramselaar is nog even niet inzetbaar bij PSV. Cocu: "Hij heeft een schop op het hoofd gehad tijdens de training en daar was hij groggy van. Dus we moeten daar even voorzichtig mee zijn."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.

PSV