Volledig scherm
EPA

Cocu: Kansen komen er, maar niet legio

EINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu verwacht dat er dinsdagavond kansen komen in het duel met FK Rostov. "Alleen niet legio", zei de trainer daags voorafgaand aan het duel in de Champions League.

Voor PSV is de uitgangspositie even eenvoudig als lastig: PSV moet winnen van FK Rostov om door te gaan in het toernooi om de Europa League. De club kan zich bij de laatste 32 ploegen in de tweede divisie van het Europees voetbal plaatsen. Cocu straalde tijdens de persconferentie uit geen zin te hebben in een negatieve benadering en probeerde daags voor het treffen met de Russen duidelijk de druk bij zijn ploeg weg te nemen. Zijn pleidooi was ongewoon vurig voor een man die doorgaans geen krimp geeft in een periode waarin het met PSV wat minder gaat.

"We zitten hier niet om te praten over een teleurstelling, dat lijkt me duidelijk. We zitten hier om over een wedstrijd te praten waar we een resultaat willen boeken. Door winst te boeken, kunnen we een goed gevoel creëren. Niet denken in als-scenario's of het wel of niet lukt. Vol overgave de wedstrijd ingaan, daar gaat het om. Aan het einde moeten we in de spiegel kunnen kijken en constateren of we er absoluut alles aan gedaan hebben. Als we vooraf gaan denken dat het niet zou kunnen lukken, dan kunnen we net zo goed thuis blijven."

PSV