Cocu: Nu goed moment om door te pakken met inperken transferperiode

VIDEOEINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu van PSV pleit al jaren voor een kortere transferperiode in het profvoetbal. Door de recente ontwikkelingen in Engeland is dit ook het moment om in andere Europese competities door te pakken, zo denkt hij. 

Volledig scherm
WAALWIJK - 08-07-2017 , voetbal , Oefenwedstrijd , Mandemakers Stadion , seizoen 2016 / 2017 , RKC Waalwijk - PSV , PSV trainer Phillip Cocu © Pro Shots

"Dit is een goed moment om tot veranderingen te komen, maar dat zal zeker nog het nodige overleg en werk vergen." Het initiatief zou bij de technisch directeuren van de clubs en de nationale voetbalbonden kunnen liggen en er moeten internationaal goede afspraken worden gemaakt, benadrukte hij vrijdagmiddag. 

De PSV-coach blikte zelf terug op een roerige transferperiode waarin hij bij PSV ook weer een aantal spelers op de slotdag nog had kunnen kwijtraken. "Als er tussen de bonden goede afspraken worden gemaakt, verdient de stap in Engeland zeker navolging. Tussen de landen onderling moet er overeenstemming zijn, omdat de ene markt niet nog weken langer open zou moeten zijn dan de andere." Het is Cocu, net als eigenlijk alle andere coaches, al jaren een doorn in het oog dat spelers nog weg kunnen gaan op het moment dat de voorbereiding al lang en breed is afgesloten en de competitie al in gang is.   

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV