Volledig scherm
© ANP

Cocu: Oefenen tegen sterke tegenstander maakt veel duidelijk

LINEA DE LA CONCEPCION - Trainer Phillip Cocu van PSV vond zaterdagavond na de 4-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Borussia Dortmund dat zijn ploeg niet in de war moet raken van de uitslag. In het Zuid-Spaanse Linea de la Concepcion kreeg PSV een pak op de broek. ''We oefenen graag tegen een sterke tegenstander. Dingen die niet goed gaan, worden dan meteen duidelijk en afgestraft. Met balverlies bij onze eigen zestien of te grote ruimtes weet een ploeg als Dortmund wel raad. We hebben vandaag op een aantal momenten niet goed verdedigd.''

Cocu experimenteerde met een 4-4-2-systeem en zag daarin naar eigen zeggen goede en minder goede dingen. ''We gaan het nu zeker niet ineens van ons afwerpen, nu we deze wedstrijd verliezen. Ik vind dat zij effectief waren en wij wel een aantal kansen kregen en er misschien een meer moeten maken.'' Bij PSV starten zondag in het duel met SC Freiburg huurling Marco van Ginkel en ook Héctor Moreno kan na een korte blessureperiode weer beginnen. Luciano Narsingh zal aan de kant blijven nu hij een kuitblessure opliep. Cocu verwacht niet dat de kwetsuur van de aanvaller heel ernstig is.
Bij PSV kwamen zaterdag in de tweede helft ook spelers van Jong PSV in actie. Keeper Hidde Jurjus, middenvelder Pablo Rosario en aanvaller Luiz 'Beto' da Silva betraden het veld. Het is de bedoeling dat ze zondag ook weer minuten kunnen maken. Moreno zal nog geen 90 minuten in actie kunnen komen en daarmee kan ook Damian van Bruggen in actie komen. Hij bleef zaterdag op de bank.

PSV