Volledig scherm
Eindhoven, PSV, PSV Eindhoven, Sparta, Sparta Rotterdam, Voetbal, eredivisie, Phillip Cocu © Mischa Keemink 2017

Cocu: 'Omstandigheden voor Europees spelende clubs nog beter maken'

EINDHOVEN - Ajax heeft in aanloop naar het duel met PSV maar weinig rust. De Amsterdamse club heeft 65 uur om te herstellen van de vermoeienissen in het Europa League-toernooi. 

Trainer Phillip Cocu denkt er in aanloop naar de wedstrijd van PSV tegen Ajax niet zoveel mee te kunnen. "Wij bereiden ons de hele week al voor en ons idee naar deze wedstrijd toe zal nu niet anders worden. Ajax heeft een positieve ervaring en dan voelt het anders dan bij uitschakeling. Veel speelt zich in het hoofd af", zei hij vrijdag voorafgaand aan het duel.  

Er gingen stemmen op om Ajax meer rust te geven en mogelijk de wedstrijd zelfs te verplaatsen naar maandag, maar daaraan kon geen gehoor worden gegeven door de KNVB. Op korte termijn is dit niet meer te regelen. Cocu vindt dat vóór de start van de competitie nog beter moet worden nagedacht over het speelschema. "Er zijn nog altijd mogelijkheden om als Nederlandse club iets te bereiken", zei hij vrijdagmiddag. "Als we de omstandigheden voor die clubs zo goed mogelijk maken, zit er misschien nog wel meer in." Meer rust is een van die mogelijkheden, denkt de coach van PSV. 

PSV pleit via Cocu al jaren voor zoveel mogelijk rust voor en na Europese wedstrijden van Nederlandse clubs. "Zoiets moet je aan de voorkant met elkaar afspreken en ook samen met de rechtenhouders (tv-stations, red.). Het is niet zo'n eenvoudig thema, dat snap ik ook wel, maar waar een wil is is een weg."

PSV