Volledig scherm
Van Phillip Cocu zijn extremen niet nodig. "We moeten gewoon stug doorgaan met onze serie." © ANP Pro Shots

Cocu over PSV: 'We kunnen niet ontkennen dat we aardig bezig zijn'

In aanloop naar het duel met Sparta blikte PSV-trainer Phillip Cocu vooruit. In speelronde 23 wordt van de koploper bij de hekkensluiter uiteraard een overwinning verwacht. ,,Wij zullen daarvoor veel strijd nodig hebben", zo verwacht Cocu. 

,,Zij zullen voor elke centimeter vechten. Wij zijn kritisch naar onszelf na de afgelopen wedstrijden. Bepaalde dingen konden beter. We kunnen ook niet ontkennen dat we wel waardig bezig zijn en moeten zowel het eerste als het tweede niet in extremen trekken en in balans doorgaan. We moeten gewoon stug doorgaan met onze serie."

PSV pakte uit de afgelopen 17 duels in de eredivisie 46 punten. De ploeg heeft nog maar 8 verliespunten over de hele competitie, tegen Ajax 15. ,,Elke wedstrijd komen we weer een stapje dichter bij ons doel", aldus Cocu. ,,In elk scenario moeten ook bij Sparta de drie punten weer heilig zijn. Geen enkele wedstrijd is eenvoudig." 

PSV mist Marco van Ginkel opnieuw. De captain kampt nog met knieklachten. Verder malheur heeft de selectie van Cocu buiten de poort kunnen houden. 

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
651 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1640 stemmen