Volledig scherm
Remko Pasveer. © ANP

Cocu: PSV'ers kunnen ook iets teruggeven aan Pasveer

EINDHOVEN - Remko Pasveer liet afgelopen zaterdag tegen Sparta zien wat de technische staf van PSV al wist, zegt trainer Phillip Cocu. "Het is gewoon een goede keeper."

Zelf is hij het daar wel mee eens. "Ik kan heus wel wat", zei hij zaterdagavond droogjes. "Het is niet altijd makkelijk, maar het uitgangspunt is vrij simpel. Ook als reserve moet je je de hele week voorbereiden met het idee dat er een wedstrijd aankomt en dat je kunt gaan spelen. Tegen Sparta kreeg ik direct een paar lekkere ballen en dat helpt om in wedstrijd te komen. Verder heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk te coachen en om te helpen de organisatie achterin goed neer te zetten."

De goalie is voor PSV belangrijk, benadrukt Cocu. "Dan heb ik het bijvoorbeeld over de kwaliteit van trainen, die hij omhoog brengt. We zijn heel tevreden over de manier waarop hij zich bij wedstrijden als reserve opstelt en hij kan zich zelf focussen op de bekerduels. Dat beschouwt hij ook echt als zijn toernooi. Hopelijk herkennen de spelers dat en doen ze er alles aan om hem iets terug te geven. Dat staat los van het feit dat wij tegen Sparta heel graag door willen bekeren."

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (38%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1312 stemmen