Volledig scherm
Donyell Malen scoorde maandag drie keer tegen FC Oss. © Thomas Bakker

Cocu te spreken over ontwikkeling van aanvallende talenten Jong PSV

PSV-coach Phillip Cocu gaf vrijdag tijdens de persconferentie voor het duel met AZ nog niet prijs wie de geschorste Steven Bergwijn zaterdag vervangt. 

De kans lijkt groot dat hij kiest voor Gastón Pereiro, die in eerdere topduels al vaker liet zien met scherp te kunnen schieten. Mogelijk is ook Donyell Malen een optie voor de trainer, al dan niet voor een invalbeurt. Hij is een 19-jarige Jong PSV'er die zich dit seizoen in de eerste divisie goed heeft laten zien. Met Albert Gudmundsson heeft Cocu overigens ook nog een mogelijke vervanger in huis. De IJslander kan in kleine ruimtes goed uit de voeten, heeft doorgaans weinig kansen nodig en was eerder dit seizoen bijvoorbeeld al belangrijk voor PSV 1 in het uitduel met Heracles Almelo, waar hij een assist op Luuk de Jong gaf. 

Cocu ging desgevraagd in op de ontwikkeling van Malen, die volgens hem de huidige lijn moet zien vast te houden. ,,Hij is fris teruggekeerd van de interlandperiode en heeft dat vertaald naar de wedstrijd van afgelopen week bij Jong PSV. Het is aan hem om dit nu vol te houden. We hebben een paar talentvolle aanvallers aan boord die regelmatig meetrainen. Hij en ook Cody Gakpo laten zich zeker zien bij ons." Gudmundsson maakt officieel al deel uit van de A-selectie, Malen en Gakpo nog niet. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV