Volledig scherm
© Geert van Erven/Soccrates

Cocu: VVV verrast met voetbal naar eigen mogelijkheden

VideoPSV treft zondag met VVV een stugge tegenstander, die gedisciplineerd en naar de mogelijkheden van de selectie voetbalt. Ze zullen PSV vanuit de counter pijn willen doen. Dat gaf trainer Phillip Cocu aan in aanloop naar de wedstrijd van zondag in Venlo. 

"Wij zullen de gaatjes in de verdediging moeten vinden", zei de trainer. "VVV verrast inderdaad en heeft met bijvoorbeeld Clint Leemans ook een speler in de ploeg met individuele kwaliteiten. Hij heeft een goed schot in de benen en is daarmee al vaak gevaarlijk geweest." De coach sloot niet uit dat de ondergrond (VVV speelt op kunstgras in eigen huis, red.) gevolgen heeft voor de opstelling, maar gaf daarvoor geen concrete aanwijzing. 

Cocu zag deze week zijn manschappen in Eindhoven weer samenkomen en moet na de interlandperiode mogelijk puzzelen. Hirving Lozano en Derrick Luckassen zijn mogelijk niet inzetbaar. De zaterdagtraining zal daarover definitief uitsluitsel bieden. Luuk de Jong is bij PSV wel weer fit en zou kunnen terugkeren in de ploeg, maar Cocu kan ook voor Bart Ramselaar op het middenveld kiezen en Pereiro op de flank posteren. "Wij hebben de afgelopen duels aan stabiliteit gewonnen", vindt de trainer, die uiteraard wil dat de ploeg die lijn in Venlo vasthoudt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV