Volledig scherm
Phillip Cocu wil met PSV voor plek twee gaan. © Photo News

Cocu wijst op belang van
voorrondes Champions League

EINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu van PSV wees in zijn persgesprek voor het treffen van PSV met Roda JC op het belang van de voorrondes van de Champions League.

Deze zijn verbonden aan de tweede plek in de eredivisie, die voor PSV wellicht nog haalbaar is. "Volgend jaar is het zelfs zo dat de kampioen voorrondes gaat spelen. Nu we dit nog kunnen realiseren, moeten we daar vol voor gaan. 

Cocu en zijn groep hadden een paar dagen nodig om het verlies tegen Feyenoord te verwerken. "De eerste dagen was het stil. Je merkte aan  een aantal spelers, en dat heb ik zelf ook altijd, dat ze een aantal dagen nodig hadden om de teleurstelling te verwerken. Daarna heb ik in ieder geval scherpte op de training gezien. Wij zijn nu aan zet om te reageren, van ons wordt iets gevraagd."

Volgens Cocu straalde Feyenoord zondag in alles uit dat het kampioen wil worden. PSV heeft dat wat minder. "En dat is niet iets dat zomaar op te roepen is. Het ontstaat tijdens een seizoen. Toch verwacht ik dat wij tegen Roda JC laten zien dat wij alles in het werk willen stellen om nog tweede te worden, ook al hebben we het misschien niet allemaal in eigen hand."

PSV