Volledig scherm
Phillip Cocu. © Pro Shots

Cocu wil dat PSV gas blijft geven tijdens groene golf

In Eindhoven staan momenteel alle stoplichten op groen voor PSV. Waar ze in Almelo elk weekend verspringen, zag Phillip Cocu de afgelopen weken drie grote overwinningen op het bord staan. 

Reden te meer voor hem om vrijdag een stevige waarschuwing af te geven. PSV mag wel in zichzelf geloven, maar niet dat het met een tandje minder ook wel kan. "Zo goed zijn wij niet", zo gaf hij zijn gehoor in de perszaal op De Herdgang mee. 

Glip

Dat had hij eerder in de kleedkamer van de A-selectie van PSV al gedaan. Alleen na winst op Heracles wordt het weekend voor de Eindhovenaren nog mooier, omdat Feyenoord en Ajax elkaar in 'De Klassieker' in de Kuip pijn gaan doen. Thuiszege zestien in de eredivisie op rij, is wat PSV morgen wil. En daarna de benen op tafel om te kijken wie een nieuwe glip oploopt in De Klassieker. "Vorig jaar zaten wij in de situatie dat we moesten achtervolgen", zegt Cocu. "Nu is het andersom en we willen dat gevoel niet meer terug. Iedereen kent het belang van onze eigen wedstrijd en ik heb hier en daar ook wat tikjes uitgedeeld om de alertheid te vergroten. Nu zich de kans voordoet om verder uit te lopen, moeten we er dus ook alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Volledig scherm
Hirving Lozano is terug bij PSV, ijs en weder dienende. © Erwin Spek

Dat kan waarschijnlijk met Hirving Lozano, die twee weken geleden in Mexico een forse elleboogblessure opliep. Hij trainde de afgelopen dagen weer mee en Cocu verwacht, gekke dingen uitgezonderd, dat hij er morgen bij is. Steven Bergwijn is nog wel een twijfelgeval en wordt via trainingen klaargestoomd om tegen Heracles inzetbaar te zijn. Gistermiddag werkte hij samen met Kenneth Paal een extra sessie af en vandaag valt de definitieve beslissing over zijn deelname. 

Schwaab

Cocu vindt dat PSV 'als team' een positieve ontwikkeling doormaakt. "Er wordt veel met elkaar gesproken en dat is vaak een goed teken, ook bij andere ploegen. Ik wil graag Daniel Schwaab een compliment geven over de manier waarop hij daar een rol bij vervult, maar ook anderen zoals Jeroen Zoet zijn er volop mee bezig." 

Volledig scherm
Phillip Cocu won vorig weekend met PSV bij VVV: 2-5. Over de laatste drie duels van PSV is het doelsaldo 16-3 in het voordeel van de Eindhovenaren. © Pro shots

Het is de trainer niet ontgaan dat Joshua Brenet dicht bij een record is (van langst ongeslagen PSV'er in de eredivisie, red.), maar Cocu is meer bezig met de ontwikkeling van PSV als team en de voetballer Brenet. "Hij heeft in het begin van dit seizoen een mindere periode gehad en toen is Kenneth Paal in het elftal gekomen. Als Joshua zijn niveau haalt, is er niet veel twijfel over wie er speelt. Maar dan moet hij het wel laten zien en de enige manier waarop dat kan is door keihard te trainen en te werken. Ik vind dat hij momenteel een goede ontwikkeling doormaakt en heb de juiste reactie gezien in de afgelopen weken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2390 stemmen