Volledig scherm
Cocu: "Soms krijg je buitengewoon veel lof en dan moet je toch objectief blijven analyseren." © ANP Pro Shots

Cocu wil dat PSV geen kruimel laat liggen voor de kraker

Met ronkende aankondigingen is tv-zender Fox Sports al dagenlang bezig om de trouwe voetbalkijker warm te maken voor wat volgende week zondag komen gaat. In de kroegen, bij de kaart- of sportclub en bij de vrijdagmiddagborrel op het werk is het stilaan ook zover.

Veertig jaar

Iedere voetballiefhebber en supporter die PSV en Ajax op de voet volgt, weet dat er in de eredivisie een kraker van jewelste nadert. Ajax-PSV is al meer dan veertig jaar bijna altijd een bepalende wedstrijd in de strijd om de landstitel en volgende week zondag gaat het los in de thuishaven van de Ajacieden. 

Kneep

Vlak voor dat sportieve geweld moet PSV aanstaande zondag nog wel even zien af te rekenen met het op papier bescheiden Sparta. En precies in dat 'nog wel even' zit de kneep volgens PSV-trainer Phillip Cocu. Hij wil nu nog helemaal niks weten van Ajax-uit, maar met zijn team honderd procent focus houden op het thuisduel met Sparta. Hoe je dat precies doet? "Gewoon, door zo min mogelijk over de wedstrijd van volgende week te praten", zo gaf hij vrijdagmiddag in aanloop naar het duel van zondag aan.  

Serieus

Met straffe teksten in persconferenties of vooruitblikken naar de een na volgende wedstrijd heeft een ploeg nog nooit punten gewonnen. Cocu hield het dus op antwoorden waaruit op te maken is dat PSV het treffen met de bewoners van Het Kasteel uiterst serieus neemt. "We hebben al eerder bewezen dat als we dat niet doen, we daar als team niet altijd goed mee omgaan", zo vertelde hij bijvoorbeeld. 

Geluk

Cocu ging onder meer nog in op de stelling dat PSV dit seizoen veel geluk heeft. "Soms krijg je kritiek en soms heel veel kritiek. Dat hoort bij topsport en soms is het ook te begrijpen. Je kunt dan kijken of je er iets mee kunt, maar het is ook goed om in moeilijke tijden aan je eigen lijn vast te houden. Dat geldt andersom ook, als er ineens buitengewoon veel lof is. Je moet dan wel objectief je eigen prestaties blijven analyseren en de koers vasthouden en kunt niet meegaan in alle euforie."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV