Volledig scherm
Phillip Cocu na het duel met FC Groningen, dat in 1-1 eindigde. © ANP Pro Shots

Cocu wil tegen PEC goed afsluiten
én werkt met PSV al toe naar 27 juli

VIDEOEINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu hintte vrijdagmiddag tijdens het persgesprek voor het duel met PEC Zwolle op enkele veranderingen in de selectie voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. 

"Het is mogelijk, maar ik wil het hoe of wat eerst met de ploeg bespreken en daarom ga ik daar nu nog geen mededelingen over doen." Een massale verandering is niet te verwachten, maar dat een aantal (jeugd)spelers kan invallen is een logische vooronderstelling. 

De trainer van PSV sprak deze week op de training bijvoorbeeld uitgebreid met Albert Gudmundsson, in het kader van zijn ontwikkeling. Of het langverwachte debuut van de IJslandse aanvaller er zondag aan komt, moet worden afgewacht. Ook Sam Lammers, die vorige week in Groningen goed inviel, lijkt in aanmerking te komen voor speeltijd. Wellicht geldt dat ook voor Pablo Rosario of Dante Rigo. Dat er speeltijd voor jonge aanvallers in zit, geldt temeer nu Luuk de Jong (enkelklachten) nog onzeker is voor het duel van zondag na een ongelukkig moment op de training van vrijdag. 

Cocu wil vanaf nu ook richting het eerste duel van het nieuwe seizoen, op 27 juli (3e voorronde Europa League) gaan werken, maar hecht eveneens waarde aan een goede afsluiting van het seizoen. "Daar zal een capabele ploeg moeten staan en daar werken we naar toe. We moeten zorgen dat we goed voorbereid zijn op het moment dat er dingen in de selectie veranderen. Er hoeven niet meteen transfers plaats te vinden, het kan ook zijn dat het even duurt. In alle scenario's moeten we tijdig kunnen schakelen."

PSV kan zondag vrijuit spelen en dat geldt ook voor PEC, dat ook in seizoen 2017-2018 verzekerd is van eredivisie-voetbal. De trainer van PSV loofde Ajax, dat in de Europa League-finale staat. Op 24 mei nemen de Amsterdammers het op tegen Manchester United. "Dit is een goede ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal en werkt inspirerend, waarbij het geloof kan ontstaan dat incidenteel nog steeds successen mogelijk zijn."

PSV