Volledig scherm
ANP

Cocu ziet zijn ploeg in alarmfase opstaan (video)AMSTERDAM - Een laatste offensief kon trainer Phillip Cocu vanaf de bank bij PSV zondagavond niet inleiden. Door fysieke schade was hij in de tweede helft al door zijn wissels heen en moesten de invallers maar de stormbal hijsen. Dat lukte met Joshua Brenet voor Jetro Willems, Siem de Jong voor Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin voor Héctor Moreno heel aardig. „Héctor had last van een hamstring, Jetro weer van zijn hoofd en Siem van zijn lies. We gaan dat maandag allemaal bekijken en onderzoeken of ze na de winterstop weer volledig kunnen aansluiten.”


Zekerheid daarover kon de coach nog niet geven. „Ik kan het op dit moment alleen hopen.” Cocu vond dat PSV en Ajax niet onverdiend op een gelijkspel waren uitgekomen. „We hebben allebei de nodige kansen gehad. Wel vind ik dat wij in de eerste helft te weinig lef en durf hebben getoond. Ik heb het team complimenten gegeven voor de manier waarop we met de achterstand zijn omgegaan. Alleen wil ik dat we ook in de eerste helft zo spelen. Ik heb daarin veel te weinig teruggezien van wat we in huis hebben.” Ajax-coach Peter Bosz was het niet met Cocu eens en vond dat zijn ploeg meer recht op de winst had dan PSV.

Jeroen Zoet hield zondagmiddag een dubbel gevoel over aan de topper tegen Ajax: 'Ik denk dat je met een beter gevoel van het veld komt wanneer je een achterstand goed maakt, dan dat je een voorsprong weggeeft.'

PSV