Volledig scherm
Cody Gakpo © Thomas Bakker

Cody Gakpo blijft ijskoud tussen de extremen bij PSV en Jong PSV

Van een groot feest in een door PSV en de Eindhovense aanhang veroverde Kuip naar een regelrechte sof in een vrieskist in Wijdewormer. Het was kort gezegd hoe 29 uren voor PSV-talent Cody Gakpo zondagmiddag begonnen en maandagavond eindigden. 

Pleister op de wonde was dat de Eindhovenaar maandagavond nog wel scoorde bij en tegen Jong AZ. Het was niet genoeg om een 2-1 nederlaag af te wenden. Jong PSV had in het ijs- en ijskoude Noord-Holland na rust vijf minuten staan schutteren en incasseerde twee tikken. 

Gakpo was zelf ook ijs- en ijskoud, in de goede zin van het woord. Hij maakte zich niet druk om de omstandigheden. ,,Voetbal is voetbal, of dat nu in De Kuip is of hier. Het is wat ik het liefste doe, dus het maakt niet uit waar ik speel. Ik heb zeker genoten van mijn debuut bij PSV hoor, daar niet van. Het is een prachtig moment, maar ik wist dat er vandaag weer een wedstrijd aan zou komen." 

Felicitaties

De Eindhovenaar, al twaalf jaar PSV'er,  maakt ineens snel carrière. Hij kreeg na zondag de nodige felicitaties, maar liet zich er niet door afleiden. ,,Dat kan niet op een wedstrijddag", vindt hij. Gakpo keek maandag, net als heel Jong PSV, met afgrijzen terug op een zwarte openingsfase na rust. ,,We kwamen nog best goed uit de kleedkamer, maar ineens kregen we die twee goals om de oren. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarna komen we nog goed terug en zat er voor ons meer in, maar dat lukte niet. Balen, want ook bij Jong PSV willen we natuurlijk elke wedstrijd met het maximaal haalbare eindigen."

Pijnlijk

Een pijnlijke exercitie bij de leeftijdsgenoten van AZ dus, maar niet minder leerzaam. In voetbal liggen de extremen soms dicht bij elkaar. Gakpo weet dat hij nog keihard moet werken om het grote doel te bereiken. De komende jaren doorbreken bij PSV is waar alles voor moet wijken. ,,Dit is mijn club. Hier wil ik nog zoveel mooie dingen meemaken."  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV