Volledig scherm
Cody Gakpo tijdens het duel met MVV van vorige week, uitkomend voor Jong PSV. © Thomas Bakker

Cody Gakpo zorgt weer voor Eindhovens bloed bij PSV

Bij PSV timmert momenteel Cody Gakpo (18) aan de weg. Hij zat afgelopen woensdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Phillip Cocu. 

Op het kunstgras bij Sparta zet PSV morgen de geplande tocht naar een nieuwe landstitel voort. Voor de concurrentie is het vooralsnog een tergende reis. Bij Ajax slaat de hoop op een misstap telkens om in ergernis en gezucht en bij PSV slaat vrees om in opluchting. Elke keer is er in de hoofdstad de wens dat PSV eindelijk een keer punten gaat verspelen, maar het valt in de eredivisie steeds wonderwel goed voor de Eindhovenaren. De zeges zorgen wel voor een goede stemming, maar op het veld is het bij PSV soms zoeken naar lichtpuntjes. 

Stratum

Tegen Excelsior zat er woensdagavond eentje op de reservebank. Trainer Phillip Cocu haalde voor het eerst Eindhovenaar Cody Gakpo (18) bij de ploeg. Vanaf zijn zesde zit de Stratumse aanvaller bij PSV en voor hem nadert hét moment waar iedere jeugdspeler al die jaren van droomt. Gakpo kan zich bijna opmaken voor de eerste keer eredivisie in het Philips Stadion. Hij deed al mee in oefenduels, was al twee maal present op een trainingskamp van PSV 1 en dreef onlangs in de eerste divisie heel De Graafschap tot wanhoop. Dat valt allemaal in het niet bij het officiële debuut, dat er dit of volgend seizoen normaliter van komt. 

Teze en Obispo

Vorig jaar rondde hij zijn havo-opleiding af en nu is Gakpo dus officieel profvoetballer, met een contract tot midden volgend seizoen. Hij komt uit een zeer talentvolle lichting bij de PSV-jeugdopleiding (geboortejaar 1999), met onder anderen de centrale verdedigers Jordan Teze en Armando Obispo als exponenten. PSV zal ongetwijfeld snel werk gaan maken van een verlenging van de verbintenis van Gakpo, nu de aanvaller zich goed ontwikkelt. Het is al zeven jaar geleden dat Otman Bakkal als laatste Eindhovenaar minuten maakte in PSV 1. Daarna kwam Mohamed Rayhi (nu spelend bij NEC) heel dicht bij, maar tot een officieel debuut bij PSV kwam het voor de Woenselnaar niet. 

Concurrentie

Gakpo heeft de nodige concurrentie om zich heen, die hem vooralsnog van speeltijd bij PSV 1 afhoudt. Onder anderen Donyell Malen, Albert Gudmundsson en Steven Bergwijn moet hij zien te passeren in de komende periode. Gisteravond bleef het talent bij Jong PSV aan de kant en kreeg Malen in de topper tegen NEC speeltijd. Morgen wacht normaal gesproken de bank op Het Kasteel, waar PSV opnieuw - en het zal de ploeg waarschijnlijk een zorg zijn hoe - drie punten wil rapen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV