Volledig scherm
Daniel Schwaab in april van dit jaar in actie tijdens Willem II-PSV. © BSR Agency

Comeback Schwaab bij PSV is rond en geeft signaal aan Luckassen en Sainsbury

Daniel Schwaab keert na drie maanden afwezigheid terug bij PSV. De 30-jarige Duitse verdediger tekent een nieuw contract in Eindhoven en gaat zijn vierde seizoen in Eindhoven in. Schwaab is zondagavond aanwezig bij PSV-ADO, waarbij meer over zijn komst bekend wordt. Tekst en uitleg volgt dan ook. 

Schwaab was de afgelopen drie seizoenen een zeer gewaardeerde kracht bij PSV, waar hij uitgroeide tot een van de leiders van de groep. De afgelopen twee seizoenen pakte de club in de eredivisie 83 punten met hem in de basis. Vorig seizoen was dat niet genoeg voor de titel, omdat Ajax een uitstekend jaar draaide. Het jaar ervoor werd PSV wel kampioen, met Schwaab in een enorm belangrijke rol. 

PSV is overtuigd van nieuweling Timo Baumgartl en ziet voor Schwaab nu dan ook niet direct een hoofdrol weggelegd. Wel lijkt zijn komst een duidelijk signaal naar de andere centrale verdedigers Trent Sainsbury en Derrick Luckasssen. Het duo trainde zondagmorgen mee met Jong PSV en het lijkt er op dit moment op dat ze in de pikorde zijn gedaald. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7318 stemmen