Volledig scherm
PREMIUM
Albert Gudmundsson in het shirt van IJsland. © AFP

Cruciale WK- en PSV-weken voor Albert Gudmundsson, stilist tussen mannen van stavast

Dat Albert Gudmundsson bij momenten kan schitteren, heeft hij de afgelopen jaren bij Jong PSV volop bewezen. Ook in het eerste elftal van PSV liet de jonge IJslandse WK-ganger in Eindhovense dienst al een paar veelbelovende dingen zien, met als voorlopig hoogtepunt een belangrijke assist op Luuk de Jong in het uitduel met Heracles. 

Vrijdag wordt hij 21 en zaterdag kan de aanvaller met IJsland debuteren op het WK. Binnen en buiten het veld is het een cruciale zomer voor hem. In Reykjavik en omstreken wordt de blonde PSV'er beschouwd als 'coming man' en houdt hij de naam van een beroemde voetbalfamilie hoog. Elf letters die hem ongetwijfeld kracht geven, maar ook zorgen voor een mega-verwachtingspatroon. De genen spreken niet bepaald in zijn nadeel. 

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV