Volledig scherm
Danko Lazovic, die PSV in 2008 in de kampioenswedstrijd tegen Vitesse naar de titel schoot. © United Photos

Danko Lazovic (35) stopt met voetballen, titel in 2008 hoogtepunt bij PSV

De voetballoopbaan van Danko Lazovic zit erop. De 35-jarige oud-PSV'er werd in 2008 met PSV kampioen en beleefde een sportief hoogtepunt in de kampioenswedstrijd tegen Vitesse, waarin hij de belangrijke 0-1 maakte. 

Lazovic kwam in 2007 naar PSV en werd begin maart 2010 op een ogenschijnlijk wat vreemd moment verkocht aan Zenit Sint-Petersburg. PSV stond er destijds financieel veel slechter voor dan nu en kon het geld voor de voor 7 miljoen euro van Vitesse overgenomen Serviër goed gebruiken. 

Lazovic speelde daarvoor ook voor Feyenoord. Hij sloot zijn carrière af bij het Hongaarse Videoton, dat op het nippertje kwalificatie voor de Champions League misliep en nu in de Europa League uitkomt. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9101 stemmen