Volledig scherm
Dante Rigo (rechts) was vrijdagavond trefzeker voor Jong PSV. © Thomas Bakker/Pro Shots

Dante Rigo (18) beleeft primeur en beloont goede vorm met fraaie goal

Bij PSV wordt al jaren veel verwacht van de jong Belg Dante Rigo. Het talent speelt nu ruim een jaar mee bij Jong PSV en traint bij PSV 1, waar hij af en toe invalt. 

Rigo beleefde vrijdagavond een primeur en maakte zijn eerste goal in het betaald voetbal. De 5-0 tegen Telstar was tevens de mooiste van de avond, waarop Jong PSV een historisch hoge uitslag (6-0) boekte. Een avond dus waarop de PSV-beloften geen kind hadden aan de tot vrijdag trotse nummer 4 van de eerste divisie. 

Rigo geraakt de laatste weken steeds beter in vorm en werkte ook maandag tegen Jong FC Utrecht (2-0 winst) al een goede wedstrijd af. Met fris en bij vlagen sprankelend spel rolde Jong PSV nu ook de Velsenaren op. "Echt een lekkere wedstrijd was dit", vond ook Rigo zelf. "Bijna overal op het veld liep het goed en daarmee zetten we de lijn van maandag door. Met zo'n voorhoede is het ook lekker voetballen", doelde hij op het trio Gudmundsson, Lammers, Malen. 

Via Jong PSV zet Rigo de volgende stappen in zijn ontwikkeling en zo langzamerhand begint hij uit te groeien tot een van de dragende spelers in het elftal. "Natuurlijk voelde het lekker om dan ook weer eens een goal te maken en op die manier belangrijk te zijn. Momenteel zit ik in het ritme van trainen bij PSV 1 en hier wedstrijden spelen. Zoals het vanavond gaat, voelt het heerlijk en dan komen de kansen op het hogere niveau vast weer een keer." Lammers en Gudmundsson leken bij hun vooraf geplande wissel (na ruim een uur) zelfs een beetje teleurgesteld van het veld te gaan, terwijl ze (net als Rigo) zondag aan zullen sluiten voor het duel met Excelsior. "Dat zegt veel over de beleving in onze ploeg. We zijn gretig en willen allemaal ontzettend graag."

  1. Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Een topploeg moet zich na elke nederlaag oprichten en revancheren, vindt PSV-trainer Phillip Cocu altijd. In Groningen krijgt zijn team de gelegenheid om een ander gezicht dan zondag te tonen, toen een zwak PSV geen schijn van kans had bij Ajax. ,,Het allerbelangrijkste is wat mij betreft dat iedereen bij ons de bal moet willen hebben", zei de coach dinsdag op trainingscomplex De Herdgang. ,,Binnen het team leeft ook dat we een goede reactie willen geven."

PSV