‘Dat dit PSV een rol kan spelen in de Europa League, is duidelijk’

VideoMohamed Ihattaren was donderdagavond de grote uitblinker bij de Europa League-overwinning van PSV op Sporting Portugal (3-2). Dat stelt clubwatcher Rik Elfrink. ,,Als je kijkt wat hij op deze leeftijd nu al presteert, dat is echt ongelooflijk.”

Ihattaren speelde bij alle Eindhovense doelpunten een cruciale rol. ,,Hij laat het nu al een aantal weken op rij zien en ook dat is hoopgevend. Je ziet bij jonge talenten nog weleens dat het op en neer gaat, maar hij laat een heel hoog niveau zien de afgelopen weken.”

Met de zege op Sporting is PSV de groepsfase van de Europa League goed gestart. De club zet in op Europese overwintering en dat is volgens Elfrink een realistische doelstelling. ,,Daar is nu  toch wel een soort fundering onder gelegd met de overwinning op Sporting. Je mag veronderstellen dat PSV thuis tegen LASK Linz en Rosenborg favoriet is, daar zouden ze van moeten kunnen winnen. Als je dan uit nog ergens een puntje meesnoept, kun je overwinteren.”

Negen of tien punten

,,Dit PSV moet negen of tien punten kunnen pakken in deze poule. En wat er dan verder gebeurt... Je bent afhankelijk van de loting. Je kan snel tegen een heel grote ploeg uitkomen, maar als je heel ver wil komen moet je van iedereen winnen. Dat dit PSV wel een rol kan spelen in de Europa League, is duidelijk.”

Volledig scherm
Mohamed Ihattaren en Donyell Malen juichen na een treffer tegen PSV. © ANP / VI Images
  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8735 stemmen