Volledig scherm
Hans van Breukelen gaf in 2016 samen met sportcommentator Evert ten Napel een theatervoorstelling over het EK van 1988. © Pim Ras

‘De Breuk’ maakt zijn comeback bij PSV

Voormalig topdoelman Hans van Breukelen maakt zijn comeback bij PSV. De 62-jarige oud-winnaar van onder anderen het EK en de Europa Cup 1 wordt opnieuw ‘voetbalcommissaris’ en neemt zitting in de raad van commissarissen. 

Van Breukelen was tussen 2010 en 2016 ook al in die rol verbonden aan PSV. Hij koos daarna voor een functie als directeur voetbalzaken bij de KNVB, maar vertrok in Zeist alweer na ruim een jaar na een turbulente periode. 

In de achtergrondfunctie functioneerde hij altijd tot volle tevredenheid bij PSV, dat zijn opvolger Frank Arnesen eind vorig jaar zag vertrekken naar Anderlecht. De club is nu weer bij Van Breukelen uitgekomen, die graag zijn steentje wil bijdragen in Eindhoven en zich in en rondom het Philips Stadion ook gewaardeerd voelt. De raad van commissarissen, aangevoerd door voorzitter Jan Albers, is nu weer compleet. Hierin zitten ook Ton van Veen (CFO Jumbo), Bert van der Els (oud-topman bij Heijmans) en Robert van der Wallen (grondlegger BrandLoyalty). 

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV