Volledig scherm
PREMIUM
De scrimage voor het doel van PSV. © Peter Lous

De Graafschap - PSV, een ode aan de scrimmage: ‘Heel bijzonder’

videoPSV en De Graafschap ontmoetten elkaar eind 2015 voor het laatst. Het werd een prachtig spektakel, met een bizarre scrimmage als hoogtepunt.

PSV en Ajax laten zelden iets liggen op de Vijverberg, blijkt uit alle statistieken. Dat het toch kan spoken in het stadion van De Graafschap, weten beide teams maar al te goed. PSV reist morgen na drie jaar terug naar Doetinchem, onder meer de plek van misschien wel dé scrimmage van de eeuw. Een van de meest memorabele competitiewedstrijden van PSV in dit decennium eindigde toen in 3-6, met een ongekende wild-west scene voor de goal van Jeroen Zoet als klapstuk.

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV