‘De heftigheid van de crisis bij PSV is ongekend’

VIDEOClubwatcher Rik Elfrink maakte in 2013 al eerder een slechte periode van PSV mee, maar de heftigheid van deze crisis is naar eigen zeggen ongekend. ,,PSV moet zich afvragen: moeten we niet echt iets gaan doen? Een schokeffect creëren, iets anders dan alleen Zoet slachtofferen.”

Elfrink gelooft niet dat ze dat gaan doen. ,,Ik denk dat Van Bommel gewoon blijft zitten. Hij ziet zelf voldoende perspectief als aanvallers Malen en Bergwijn terugkomen.”  Maar de clubwatcher ziet de beslissingen bij PSV als paniekachtig. ,,Dat Zoet geslachtofferd werd, viel iets voor te zeggen. Maar er hadden meer spelers geslachtofferd kunnen worden, vond ik, Schwaab bijvoorbeeld. En Pereiro zat op de tribune in Oostenrijk, nu valt hij in en maakt meteen een mooie goal. Catic viel dan weer in tegen Linz, ik kan dat niet plaatsen. Deze dingen duiden op zware druk, misschien een tikje onervarenheid hier en daar. Van Bommel komt voor het eerst in deze situatie en dan zie je dat er dus kennelijk toch fouten worden gemaakt.”

In het duel met Willem II zag de clubwatcher vooral het laatste half uur een PSV dat er nog iets van probeerde te maken. ,,Maar in het eerste uur komt er eigenlijk niks uit. Ze willen wel, maar hebben geen aanspeelpunt voorin met name. Ik denk dat dat probleem is. Ook Bruma grijpt zijn kans niet, dat is voor PSV heel teleurstellend.”

Het feit dat Jeroen Zoet een groot gedeelte van de wedstrijd in de spelersbus zat, vindt Elfrink heel raar. ,,Op de bank zouden de camera's op zijn gezicht zijn gericht bij een tegengoal, maar dat vind ik geen reden. Je bent met topsport bezig. Zoet hoorde vrijdag dat hij niet zou spelen, was zwaar teleurgesteld en dat begrijp ik volkomen . Hij was dik zes jaar eerste keeper bij PSV en kreeg zo’n boodschap voor het eerst, dan is dat natuurlijk heel zwaar. Maar om hem dan helemaal niet op de bank te zetten vind ik wel raar. Unnerstall kan ook iets overkomen en dan wil je toch je beste keeper in kunnen zetten, lijkt me.”

Bekijk hier de samenvatting van Willem II-PSV.

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV