De Jong claimt tweede PSV-doelpunt tegen Willem II: ‘Het was honderd procent mijn goal’

Was de tweede PSV-goal tegen Willem II nu van Michal Sadilek of van Luuk de Jong? Die laatste is stellig: ,,Het was honderd procent mijn goal. Sadilek gaf hem voor, ik schampte hem  nog licht met mijn achterhoofd. Als ik hem niet had geraakt, had ik Sadilek als eerste gefeliciteerd”, stelde De Jong. Scheidsrechter Dennis Higler kende de treffer juist toe aan de Tsjechische middenvelder. 

En dus blijft het de vraag of Luuk de Jong op 28 of toch op 27 doelpunten staat. Het doelpunt waar discussie over was, was de 0-2 voor PSV tegen Willem II. Daarmee was de wedstrijd na ruim 35 minuten een heel eind gespeeld. Terwijl Willem II-uit vooraf nog als een mogelijk lastig uitduel werd gezien. Dat werd het niet. ,,Dat is ook een verdienste van onszelf. De veldbezetting zag er ook goed uit, we hadden de bal telkens snel terug”, zei De Jong.  

Meer variatie

De topscorer van PSV stond tegen Willem II opnieuw op de nummer 10-positie opgesteld. Of PSV daardoor ook minder stroef speelt dan voor die systeemwijziging? De Jong: ,,Er is wat meer variatie in ons spel gekomen, al ben ik nog steeds vrij om naar voren te gaan. Dan zakken andere jongens uit, als alle posities maar bezet zijn.”

Door de 0-3 zege blijft PSV druk houden op Ajax. Binnen de spelersgroep leeft het gevoel dat als PSV al zijn resterende duels wint, dat de ploeg kampioen wordt. ,,Dat gevoel hebben we zeker, dat moet je ook houden. Het blijft sport, er kunnen gekke dingen gebeuren.” De Jong werd al eerder op de laatste speeldag kampioen. 

Volledig scherm
Luuk de Jong in actie tegen Willem II. © BSR Agency
  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV