De Jong juicht na wederom op fraaie kopgoal.
Volledig scherm
De Jong juicht na wederom op fraaie kopgoal. © BSR Agency

De Jong na kopgoal nummer dertien: ‘Ik vind het heerlijk, die hoge ballen voor het doel’

Het is al jaren een bekend recept bij PSV: hoge voorzet, kopbal Luuk de Jong, doelpunt. Ook tegen ADO Den Haag (3-1 winst) was het zondagmiddag weer raak voor de topscorer van de eredivisie. De Jong maakte zijn 27e competitietreffer, 13 daarvan maakte hij met het hoofd. 

De spits, die tegen de Hagenezen achter spits Donyell Malen speelde,  sprak na afloop met FOX Sports. ,,De goal is mooi, maar de drie punten zijn het belangrijkst.” De Jong was volledig op de hoogte van zijn eigen statistieken. ,,Je houdt natuurlijk bij hoeveel goals je maakt. Het is mooi dat ik er al zoveel heb kunnen maken.”

Niet voor het eerst dit seizoen leverde Cody Gakpo een perfecte voorzet af voor De Jong. ,,Ik heb het van jongs af aan al, die timing. Vroeger werden de ballen ook al op mij voorgegeven, dan word je ook steeds beter. Ik vind het heerlijk, die hoge ballen voor het doel.”

Doelsaldo

In Eindhoven heeft inmiddels niemand meer over het doelsaldo. ,,Elf goals in drie wedstrijden is onoverbrugbaar denk ik. Zij scoren ook nog, dus dat wordt moeilijk. We moeten het niet over doelpunten hebben, maar gewoon drie keer winnen. Dan zien we wel hoe het afloopt.”

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV