Volledig scherm
Luuk de Jong scoort de 2-2. © BSR Agency

De Jong passeert René van de Kerkhof op eeuwige topscorerslijst PSV

Luuk de Jong heeft René van de Kerkhof achterhaald op de eeuwige lijst van topschutters van PSV. De aanvoerder maakte zondagmiddag tegen FC Utrecht zijn 85ste en 86ste doelpunt in de eredivisie.

Op die lijst van PSV-topschutters in de eredivisie staat De Jong nu achtste. In totaal heeft de PSV-aanvaller nu 127 goals in de eredivisie achter zijn naam staan. Hij maakte er ook 39 voor FC Twente en 2 voor De Graafschap. Van de nog actieve spelers scoorde alleen Klaas-Jan Huntelaar vaker: 132 keer. Lasse Schöne volgt op respectabele afstand met 79 doelpunten.

Ondanks de twee treffers van De Jong hield PSV geen drie punten over aan het duel met FC Utrecht, dat een vliegende start kende en een 2-0 voorsprong nam. Omdat PSV de score nog recht trok, stapten beide ploegen met een puntje van het veld.

All time-topscorers in de eredivisie voor PSV:
1 Van der Kuijlen 308
2 Dillen 119
3 Nilis 110
4 Thoresen 106
5 Kezman 105
6 Romario 98
7 Kieft 89
8 Luuk de Jong 86
9 René van de Kerkhof 85
10 Lubse 81

Meeste goals in de eredivisie, nog actieve spelers:
Klaas-Jan Huntelaar: 132
Luuk de Jong: 127
Lasse Schöne: 79

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV