Luuk de Jong poseert in een polo van zijn nieuwe club Sevilla.
Volledig scherm
Luuk de Jong poseert in een polo van zijn nieuwe club Sevilla. © EPA

De Jong tekent tot 2023 bij Sevilla, 15 miljoen euro voor PSV

VideoLuuk de Jong verlaat PSV en mag zich officieel speler van Sevilla FC noemen. Alle partijen zijn akkoord en ook de medische keuring is met goed gevolg doorlopen. 

De aanvoerder van PSV verbindt zich tot medio 2023 aan de Spaanse club. PSV ontvangt een totale transfersom van 15 miljoen euro, meer dan eerder werd aangenomen. Daarbij zijn dus vaste en variabele componenten inbegrepen. De deal werd maandagavond door beide clubs bekrachtigd. De officiële presentatie van De Jong zal pas later in de week zijn. 

Verder maakte PSV bekend dat de club De Jong heeft gestrikt als ambassadeur. Daarmee voegt de vertrekkend aanvalsleider zich in een rijtje met Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Romário. PSV gaat in een later stadium met De Jong in gesprek over de details van het ambassadeurschap.

De Jong: niet gehaald als pinchitter

De Jong sprak voordat hij zijn handtekening zette in Andalusië uitgebreid met trainer Julen Lopetegui en hoorde daar dat Sevilla in hem een echte teamspeler ziet, die niet alleen veel scoort, maar ook zijn verdedigende taken vervult.

,,Ik zal uiteraard moeten knokken voor ‘n plek. Nee, t woord ‘pinchhitter’ is niet één keer gevallen. Sevilla is een team dat veel voorzetten gaf vorig jaar en ze willen graag nog meer rendement uit dode spelmomenten”, laat de gedeeld topscorer van afgelopen seizoen in de eredivisie weten.

,,Ik was bijna 3 keer vertrokken bij de club, maar zo zie je maar: het was verstandig om te blijven. Vorig seizoen paste de speelwijze onder Van Bommel perfect bij mijn kwaliteiten. Ik ben nu veel verder dan bij mijn eerste twee buitenlandse avonturen”, refereert hij aan zijn avonturen bij Newcastle United en Borussia Mönchengladbach.

Uitsluitsel Angelino

PSV en Manchester City hopen deze week ook uitsluitsel te kunnen geven over de transfer van linksback José Angelino. De Galiciër reist momenteel naar Manchester om de geplande overgang naar de Britse club, die een terugkoopgarantie had, rond te maken. PSV heeft nog geen officiële bevestiging van zijn transfer, maar het is niet de verwachting dat er nog grote obstakels zullen zijn. Met de transfer van Angelino is 12 miljoen euro gemoeid. 

‘Vertrek De Jong bewijs van make-over PSV’

PSV