Volledig scherm
PREMIUM
Joël Piroe. © BSR Agency

De lokroep voor PSV-talenten blijft elk jaar terugkeren

Buitenlandse clubs jagen op de na dit seizoen transfervrije Justin Lonwijk en Joël Piroe, allebei 19 jaar. PSV probeert alle talenten te behouden, maar de praktijk wijst uit dat dat niet altijd kan of lukt.

Bij PSV vertrekken bijna elk jaar één of enkele jeugdspeler(s) naar het buitenland. Vorig jaar nog verkasten de 19-jarige Leandro Fernandes (Juventus), Ian Maatsen (17, Chelsea) en Jayden Braaf (16, Manchester City) naar aansprekende clubs. Of ze daar ooit doorbreken, is zeer de vraag. Een terugkeer naar Nederland blijft meestal wel mogelijk, blijkt uit bijvoorbeeld de carrières van Jeffrey Bruma en Karim Rekik, die in de eredivisie bij PSV een weg omhoog vonden. Nu timmert ook Donyell Malen in Eindhoven aan de weg, die via Arsenal in de zomer van 2017 bij PSV uitkwam.

  1. Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investeringen moeten in de toekomst lonen

    Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investerin­gen moeten in de toekomst lonen

    Via een studie van anderhalf jaar heeft de directie van PSV de afgelopen anderhalf jaar de toekomst verkend. De club wilde nu al duidelijk hebben hoe de positie van PSV in het internationale voetballandschap in 2030 zal zijn. ,,Het is enorm belangrijk dat we de komende jaren bij de top-32 van Europa aanhaken”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag bij de presentatie van ‘Visie 2030'. ,,Dat heeft onder meer te maken met mogelijke veranderingen in de Europese competities.”

PSV