Oud-international Miel Pijs (81) en zijn 'neefje' Edgar de Beule.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-international Miel Pijs (81) en zijn 'neefje' Edgar de Beule. © Bert Jansen/DCI Media

De PSV-kampioen die na een doelpunt voor Oranje een schietverbod van Johan Cruijff kreeg: ‘Zoiets geloof je toch niet?’

INTERVIEWMet een schaterlach blikt oud-PSV’er Miel Pijs (81) terug op de start van de kwalificatie voor het EK van 1968, de debuutwedstrijd van Johan Cruijff in Oranje. ,,Ik vond het eigenlijk maar een etterventje”, zegt hij met een stoute blik in de ogen.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. PSV meldt zich officieel voor Stijn Spierings, die nog veel keuze heeft
  PREMIUM
  TRANSFERUPDATE

  PSV meldt zich officieel voor Stijn Spierings, die nog veel keuze heeft

  PSV heeft zich inmiddels officieel gemeld voor de diensten van middenvelder Stijn Spierings van Toulouse FC. De club wil hem op korte termijn transfervrij inlijven, bevestigen betrouwbare bronnen. Hij kan waarschijnlijk voor drie of vier seizoenen tekenen, al moet daar nog heel wat voor gebeuren. Daarnaast moet hij ook nog medisch gekeurd worden, als hij op een aanbieding van PSV in wil gaan.
  Eindhoven