Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-Ajax in 2016. Arek Milik en Nick Viergever maken het lastig voor de defensie van De Graafschap. © Pim Ras Fotografie

De slotdagstress is nu al voelbaar in de eredivisie

Het competitieprogramma in de eredivisie ging donderdagmiddag op de schop. Op PEC Zwolle na waren alle clubs bij een speciale vergadering.

Bovenop de reguliere slotdagenstress voor de eredivisieclubs kwam de afgelopen dagen nog een flinke portie planningsproblematiek. De onverwachte jubelroute van Ajax door Europa zorgde voor hoofdpijn bij competitieleider Jan Bluyssen van de KNVB. In het eredivisieprogramma was niet voorzien dat een Nederlandse club zo ver zou komen in een Europees toernooi en dus konden Bluyssen en alle vertegenwoordigers van de eredivisieclubs donderdag in een vergadering aan de bak. 

  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV