Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel na FC Emmen-PSV, tussen de persvertegenwoordigers van FC Emmen en PSV. Rechts woordvoerder Thijs Slegers van PSV. © BSR Agency

De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”

Het lijkt soms of Van Bommel zijn elftal of individuele spelers naar buiten toe op geen enkele manier durft te kapittelen en daarmee maakt hij vooral zichzelf enorm kwetsbaar. In Emmen deed hij rustig zijn verhaal en dat is gegeven de omstandigheden knap. De antwoorden na de remise waren wat betreft het spelverloop wel raak, maar hadden verder niet veel om het lijf en waren soms zelfs curieus. Zo kwam Van Bommel met de opmerking dat hij vindt dat PSV een ‘extreem jonge selectie heeft’. Hoe komt hij daarbij? Het elftal dat zondagavond in de wei werd gestuurd, was gemiddeld ruim 24 jaar oud. Dat is naar internationale begrippen misschien aan de jonge kant, maar in de eredivisie een doodnormaal gemiddelde. Alleen Mohamed Ihattaren is met zijn zeventien jaar erg jong en trekt dat gemiddelde fors naar beneden. De rest van de spelers die in Drenthe aan de aftrap stond, is allemaal volwassen en heeft in de nodige gevallen al heel wat vlieguren gemaakt. PSV heeft met Daniel Schwaab en Nick Viergever zelfs twee dertigers in het centrum van de defensie staan. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen