Mark van Bommel na FC Emmen-PSV, tussen de persvertegenwoordigers van FC Emmen en PSV. Rechts woordvoerder Thijs Slegers van PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel na FC Emmen-PSV, tussen de persvertegenwoordigers van FC Emmen en PSV. Rechts woordvoerder Thijs Slegers van PSV. © BSR Agency

De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”

 1. Eindhovenaar en oud-PSV'er Mohamed Rayhi (26) kan gaan cashen in Saudi-Arabië: ‘Heel veel reacties gehad’
  PREMIUM

  Eindho­venaar en oud-PS­V'er Mohamed Rayhi (26) kan gaan cashen in Sau­di-Ara­bië: ‘Heel veel reacties gehad’

  Eindhovenaar Mohamed Rayhi (26) krijgt zijn transfer van Sparta naar Saudi-Arabië. De voormalig PSV'er reist komende week naar het Midden-Oosten om aan te sluiten bij Al-Batin, waar hij zich financieel flink kan verbeteren ten opzichte van zijn salaris in de eredivisie. ,,De afgelopen dagen waren spannend”, beaamt hij. ,,Maar het is mooi dat is het is gelukt. Ik teken voor twee jaar en ben er dolblij mee.”
 2. Roger Schmidt over Mauro Júnior bij PSV: ‘Hij heeft nog geen moment geklaagd toen hij vijf, zes weken linksback stond’

  Roger Schmidt over Mauro Júnior bij PSV: ‘Hij heeft nog geen moment geklaagd toen hij vijf, zes weken linksback stond’

  Mauro Júnior heeft zich bij PSV ogenschijnlijk in de basis gevochten en als hij een keer niet start is hij een van de eerste invallers. De Braziliaan kan na de voorbereiding op het nieuwe seizoen een potje breken bij trainer Roger Schmidt. ,,Vijf, zes weken stond hij daarin als linksback opgesteld”, liet de trainer vrijdag weten voor het duel met Heracles Almelo van aanstaande zondag.
 3. Schmidt voorziet voetbalgevecht tussen PSV en Rosenborg: ‘We zullen met alles wat we hebben strijden’

  Schmidt voorziet voetbalge­vecht tussen PSV en Rosenborg: ‘We zullen met alles wat we hebben strijden’

  PSV-trainer Roger Schmidt vernam woensdag rond het middaguur prettig nieuws: Eran Zahavi is speelgerechtigd en kan donderdag voor PSV uitkomen in het Europa League-duel met Rosenborg. ,,Daar ben ik blij mee, omdat hij nu al bijna twee weken bij de groep is. We wisten dat het even zou kunnen duren, maar nu is het dan rond. Of hij gaat starten? Dat beslis ik vandaag nog niet, maar morgen in alle rust. Voor hem was het de afgelopen weken lastig, omdat hij ontzettend gemotiveerd is om zichzelf te laten zien.”

PSV