Volledig scherm
Jordy de Wijs. © Kay In t Veen/Pro Shots

De Wijs naar Jong PSV, blessures nopen tegen Helmond Sport tot inpassen jonger talent

EINDHOVEN - Jordy de Wijs is de meest ervaren speler vanavond in het duel van Jong PSV bij Helmond Sport. De 21-jarige verdediger zit bij de ploeg van Pascal Jansen die op De Braak de koppositie in de eerste divisie moet zien te verdedigen. Jong PSV pakte in zes uitduels maar zeven punten, terwijl de ploeg thuis alle zes duels won.


Daarmee presteert Jong PSV min of meer het tegenovergestelde van PSV 1, dat uit veel makkelijker de punten pakt dan thuis. Jansen heeft vrijdagavond een jonger team dan gebruikelijk tot zijn beschikking. De coach zag deze week de aanvallers Nikolai Laursen en Luiz 'Beto' da Silva wegvallen als opties. Laursen is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld vanwege een gescheurde kruisband.

Beto werd 2 duels geschorst op basis van tv-beelden. Bij Jong PSV zitten de jonge talenten Cody Gakpo, Michael Sadilek en Jaëll Hattu bij de selectie. Zij speelden nog nooit in de eerste divisie en kunnen dus hun debuut in de eerste divisie maken. Jong PSV won de afgelopen drie jaar niet in Helmond.

PSV