Volledig scherm
Mees Kreekels (links) in het duel met Jong Ajax-speler Jurgen Ekkelenkamp. © BSR Agency

Degelijk debuut voor Helmonder Kreekels, die in de voetsporen van zijn vader en opa treedt

Helmonder Mees Kreekels maakte maandagavond zijn debuut in het betaald bij Jong PSV en kon terugkijken op een geslaagde avond. Hoewel Jong PSV in eigen huis niet won van de beloften van Ajax (0-0), waren zijn eerste meters in het betaald voetbal van goed niveau. ,,In principe ga ik nu terug naar PSV onder 19, maar ik hoop toch hier een visitekaartje te hebben afgegeven. Betaald voetbal spelen voor volle tribunes, dat is wat je als speler wilt. Dit smaakt zeker naar meer.”

De 18-jarige Kreekels en zijn al meer ervaren collega Maxime Soulas gaven weinig kansen weg tegen de Ajacieden en de mogelijkheden die er waren, werden door de goed keepende Youri Roulaux ongedaan gemaakt. Jong PSV had zelf ook niet de stootkracht om te scoren, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Kreekels was tevreden met dat resultaat, hoewel hij ook beaamde dat het mogelijk was geweest om drie punten te pakken. ,,Dit is de volgende stap waar je allemaal op hoopt als je in de opleiding van PSV zit”, zei hij. Onder meer hoofdtrainer en hoofd opleidingen Ernest Faber behoorde tijdens het duel bij de toeschouwers en moet gezien hebben dat er vanuit PSV onder 19 weer een nieuwe generatie aankomt, die op de poort klopt bij Jong PSV. 

Kreekels trad met zijn debuut in de voetsporen van vader Bertran en opa Lambert, beiden voormalig betaald voetballers. Lambert Kreekels is met 78 treffers de ‘eeuwig clubtopscorer’ van Helmond Sport. 

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

PSV