Volledig scherm
Derrick Luckassen © Thomas Bakker

Derrick Luckassen geblesseerd, uitgeleende PSV'er speelt ook in Duitsland weinig

Voor Derrick Luckassen is de huurperiode bij Hertha BSC voorlopig een teleurstellende ervaring geweest. De door PSV uitgeleende verdediger is in de eerste seizoenshelft in totaal vier uur in officiële wedstrijden actief geweest voor de club uit Berlijn. 

Luckassen hoopte op speeltijd in Duitsland omdat hij bij PSV op de bank was beland. Vervelend voor hem is dat hij nu ook nog geblesseerd is geraakt aan zijn enkel. Daardoor kan hij niet meer in actie komen tot de onderbreking van de competitie in december en januari. 

Het huurcontract tussen PSV en Hertha loopt in juni af. Hertha heeft een koopoptie bedongen op de 23-jarige PSV’er. Pas in de loop van het voorjaar valt doorgaans een beslissing of zo'n optie wordt gelicht.

 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV