'Dit zijn dingen die het voetbal ver overstijgen’

VIDEOMet de vrij eenvoudige 4-1 zege op VVV-Venlo heeft PSV nog maar eens aangetoond dat het zich niet zomaar neerlegt bij een eventuele suprematie van Ajax, vindt clubwatcher Rik Elfrink. ,,Ze hebben laten zien dat ze een ploeg hebben waarmee rekening te houden is als het gaat om het kampioenschap.”

Vooral Steven Bergwijn was gisteren in het duel met VVV van grote waarde. ,,Hij nam PSV bij de hand met een klasse actie. En op een belangrijk moment. PSV was vastgelopen, ze waren veel en veel sterker maar zie maar eens door dat drukke strafschopgebied te komen.”

Maar de wedstrijd zal niet herinnerd worden om de 4-1 overwinning van PSV. Het eerbetoon aan Mohamed Ihattaren, die zijn vader verloor, maakte erg veel indruk. ,,Als je kijkt hoe het PSV-publiek dat heeft gedaan en hoe de selectie dat heeft opgepakt, daar kun je alleen maar respect voor hebben. Dit zijn dingen die het voetbal ver overstijgen. Mensen moeten zich ook realiseren: die jongens gaan soms dag en nacht met elkaar om, zitten hele weken bij elkaar met Europese wedstrijden, trainingskampen. Die kennen elkaar van haver tot gort. En op het moment dat er zoiets ingrijpends gebeurt in een familie, dan komt dat heel hard aan.”

Volledig scherm
Players of PSV during one minute of silence for Mohamed Ihattaren of PSV during PSV - VVV-Venlo NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR/SOCCRATES
  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’
    video

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen