Doan gaat bij PSV met nummer 25 op jacht naar titel 25

videoRitsu Doan oogt als een bescheiden jongeman, maar natuurlijk heeft de jonge Japanner dromen als voetballer. De nieuwe PSV'er wil dit seizoen graag ver komen in de Europa League en met PSV een gooi doen naar de 25ste landstitel in de historie. 

,,Ik weet dat ze er al 24 hebben”, zei hij zaterdag bij zijn presentatie in Eindhoven. ,,Nummer 25 was mijn eerste rugnummer en dat wilde ik nu heel graag terug. Ook bij FC Groningen speelde ik ermee. Het heeft voor mij een beetje een speciale betekenis omdat twee en vijf samen zeven zijn. Dat is ook in Japan een geluksgetal. En twee keer vijf is tien. Dat is de positie waarop ik graag speel, maar ik kan ook op andere plekken spelen en dat is aan de coach.”

Positief

Onder massale media-belangstelling kreeg de Japanner zijn eerste PSV-shirt uit handen van ‘mister PSV’ Willy van der Kuijlen. Doan toonde zich dankbaar in de richting van FC Groningen, dat de transfer mede mogelijk maakte. ,,Ik heb een heel positief gevoel meegekregen vanuit Groningen en dat de mensen daar met trots over mij gesproken hebben, neem ik voor altijd mee. De onderhandelingen verliepen moeizaam, maar ik ben blij dat het zover gekomen is. Ik heb heel positieve reacties gehad uit Japan, maar natuurlijk staat er nu ook meer druk op.”

Tegen RKC is Doan zondag nog niet inzetbaar voor PSV, omdat zijn werkgvergunning niet op tijd klaar was. PSV heeft er alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen en voor het weekend contact gezocht met de betreffende instantie (IND), maar tot het gewenste resultaat leidde het niet. 

Volledig scherm
Ritsu Doan bij zijn presentatie in het Philips Stadion. © BSR Agency

PSV