Robin Schoonbrood wordt bedolven onder de Jong PSV’ers, nadat hij de 2-1 voor zijn ploeg heeft gemaakt.
Volledig scherm
Robin Schoonbrood wordt bedolven onder de Jong PSV’ers, nadat hij de 2-1 voor zijn ploeg heeft gemaakt. © BSR Agency

Dolle vreugde bij Jong PSV na winnende goal Schoonbrood: ‘Dit is wat hij zich had voorgenomen’

Jong PSV-trainer Peter Uneken vond na afloop van Jong PSV-FC Eindhoven dat zijn ploeg de stadsderby verdiend had gewonnen. Een 2-1 zege kwam in de absolute slotfase tot stand. ,,Na rust hadden we de voorsprong uit moeten breiden, maar we waren in de eindfase te slordig. Dat is een punt van aandacht, maar het is in ieder geval positief dat we nu op dat deel van het veld komen.”

Uneken had een punt omdat Jong PSV vooral net na rust grote kansen kreeg om de 2-0 te maken. In de eerste helft scoorde zijn ploeg uit een strafschop, die door Cyril Ngonge werd benut. FC Eindhoven werd aan het slot sterker omdat Jong PSV het voorin bij mogelijkheden op kansen liet afweten en bovendien te ver achteruitliep. De gelijkmaker van Bart Biemans volgde op het pompen van FC Eindhoven en het duel leek af te stevenen op een remise. Scheidsrechter Martens weigerde daarna om de blauw-witten een penalty te geven, na op het oog een paar op zijn minst discutabele momenten in het strafschopgebied van Jong PSV. 

Schoonbrood

Uiteindelijk was Robin Schoonbrood de man van de avond, met de 2-1 in de slotseconden. Hij kapte zichzelf goed vrij en verschalkte Ruud Swinkels. ,,Heel mooi voor hem en ook knap dat de ploeg zich oprichtte na de gelijkmaker”, vond Uneken. ,,Robin had zich voorgenomen dat hij vaker beslissend moet zijn en dat hij dat op dit moment doet, is voor ons natuurlijk uitstekend.” 

Jong PSV klimt door de zege weer een paar plaatsjes op de ranglijst en heeft de aansluiting met de middenmoot in de Keuken Kampioen Divisie weer een beetje gevonden. Uneken is daar niet zo mee bezig en gelooft meer in de ontwikkeling van spelers. ,,Daar zie ik progressie in en de afgelopen weken hebben we met onze staf steeds het vertrouwen gehouden dat zich dat ook naar punten gaat vertalen. Dat laatste geeft natuurlijk wel een lekker gevoel voor de groep.”

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV