Volledig scherm
Donyell Malen in actie voor PSV. © BSR Agency

Donyell Malen aan de leiding in het PSV-klassement van het ED

Donyell Malen staat na dertien eredivisiewedstrijden aan kop in het PSV-klassement dat het ED bijhoudt tijdens de nationale competitie. Dit gebeurt in samenwerking met AD Sportwereld, dat de cijfers gebruikt voor de eigen nationale spelersranglijst. 

Malen heeft in tien wedstrijden de hoogste beoordeling van alle PSV’ers gekregen, met een gemiddelde van 6,65. Vooral dankzij een 9 tijdens PSV-Vitesse - een wedstrijd waarin hij vijf keer scoorde - heeft Malen de koppositie ingenomen. Mohamed Ihattaren scoort gemiddeld een 6,61 en Steven Bergwijn komt tot een gemiddelde van 6,56. 

De volgende spelers hebben een aanmerkelijk lager gemiddelde. Denzel Dumfries (6,27), Nick Viergever (6,14) en Timo Baumgartl (6,00) scoren nog een zes of hoger. Michal Sadílek (5,45), Armindo Bruma (5,60) en Pablo Rosario (5,65) noteren de laagste gemiddelde scores. Spelers komen alleen in aanmerking voor een beoordeling als ze in een eredivisieduel minstens 30 minuten gespeeld hebben. Ze staan in het klassement als ze in meer dan de helft van de eredivisie-wedstrijden een cijfer ontvingen. 

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen