Volledig scherm
Donyell Malen in actie voor PSV. © BSR Agency

Donyell Malen aan de leiding in het PSV-klassement van het ED

Donyell Malen staat na dertien eredivisiewedstrijden aan kop in het PSV-klassement dat het ED bijhoudt tijdens de nationale competitie. Dit gebeurt in samenwerking met AD Sportwereld, dat de cijfers gebruikt voor de eigen nationale spelersranglijst. 

Malen heeft in tien wedstrijden de hoogste beoordeling van alle PSV’ers gekregen, met een gemiddelde van 6,65. Vooral dankzij een 9 tijdens PSV-Vitesse - een wedstrijd waarin hij vijf keer scoorde - heeft Malen de koppositie ingenomen. Mohamed Ihattaren scoort gemiddeld een 6,61 en Steven Bergwijn komt tot een gemiddelde van 6,56. 

De volgende spelers hebben een aanmerkelijk lager gemiddelde. Denzel Dumfries (6,27), Nick Viergever (6,14) en Timo Baumgartl (6,00) scoren nog een zes of hoger. Michal Sadílek (5,45), Armindo Bruma (5,60) en Pablo Rosario (5,65) noteren de laagste gemiddelde scores. Spelers komen alleen in aanmerking voor een beoordeling als ze in een eredivisieduel minstens 30 minuten gespeeld hebben. Ze staan in het klassement als ze in meer dan de helft van de eredivisie-wedstrijden een cijfer ontvingen. 

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen