Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen. © BSR Agency

Donyell Malen is binkie en boer tegelijk en reist eerste klas in een droomvlucht

Met zijn vijfklapper tegen Vitesse was Donyell Malen dé man van het eredivisieweekend. Een boer en een binkie tegelijk, die zijn roes almaar weet te verlengen. 

Op een paar honderd meter van de Waddenzee ligt in de kop van Noord-Holland een fraai wedstrijdveld van natuurgras. Zestien jaar geleden stond een schelm van een jaar of vier op die plek regelmatig langs de lijn met een bal aan de voeten, wachtend op een kans om eindelijk mee te mogen doen met de grotere jongens. Nadat de jeugdtrainer van voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef zijn zegen gaf, volgde voor de knaap een heel bijzondere levensreis. Afgelopen weekend was er in de droomvlucht van de nog maar 20-jarige Donyell Malen een voorlopig nieuw hoogtepunt in de vorm van vijf eredivisiegoals voor PSV in één wedstrijd. Weer een climax, nadat hij vorige week Oranje met een goal op het goede spoor had gezet tegen de Duitsers.  

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV