Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen. © BSR Agency

Donyell Malen is binkie en boer tegelijk en reist eerste klas in een droomvlucht

Met zijn vijfklapper tegen Vitesse was Donyell Malen dé man van het eredivisieweekend. Een boer en een binkie tegelijk, die zijn roes almaar weet te verlengen. 

Op een paar honderd meter van de Waddenzee ligt in de kop van Noord-Holland een fraai wedstrijdveld van natuurgras. Zestien jaar geleden stond een schelm van een jaar of vier op die plek regelmatig langs de lijn met een bal aan de voeten, wachtend op een kans om eindelijk mee te mogen doen met de grotere jongens. Nadat de jeugdtrainer van voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef zijn zegen gaf, volgde voor de knaap een heel bijzondere levensreis. Afgelopen weekend was er in de droomvlucht van de nog maar 20-jarige Donyell Malen een voorlopig nieuw hoogtepunt in de vorm van vijf eredivisiegoals voor PSV in één wedstrijd. Weer een climax, nadat hij vorige week Oranje met een goal op het goede spoor had gezet tegen de Duitsers.  

  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9333 stemmen