Volledig scherm
Donyell Malen timmert aan de weg bij PSV. © VI Images

Donyell Malen met zevenmijlspassen naar belangrijke rol bij PSV

Donyell Malen heeft dit seizoen niet op de deur geklopt bij PSV, maar de deur zo ongeveer uit de voegen gehaald. Met tien goals in 31 eredivisieduels is zijn rendement prima. In de meeste gevallen ging het om invalbeurten, waardoor zijn prestatie in cijfers gemeten veel meer aanspreekt. Malen was eens per 63 minuten speeltijd betrokken bij een goal van PSV (doelpunt of assist). 

De 20-jarige aanvaller zet zevenmijlspassen naar een belangrijke rol bij PSV. ,,Ik voelde al vertrouwen”, zo gaf hij na afloop van PSV-Heracles (3-1) aan. ,,Natuurlijk was het prettig om de laatste weken gewoon negentig minuten te spelen. Dat was denk ik ook aan mijn spel te zien.”

Malen was de beste man op het veld tegen Heracles. Hij was gretig en gaf in de tweede helft extra energie aan PSV, vlak voor de 2-1 van Nick Viergever. Zelf was hij verantwoordelijk voor de 3-1. Het had nog mooier kunnen worden voor hem, maar hij liet ook een kans onbenut. Onder Mark van Bommel heeft hij de laatste wedstrijden een basisplek gekregen en Malen greep die gelegenheid aan om zijn productie flink op te voeren. Ter vergelijking: twee seizoenen geleden (2016-2017) was Gastón Pereiro nog topscorer van PSV met 10 goals. Malen maakte ook de belangrijke goal die PSV in augustus de overwinning bij BATE Borisov bezorgde, waarmee plaatsing voor de groepsfase van de Champions League al heel dichtbij kwam.  

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9605 stemmen