Volledig scherm
Dries Mertens © Toussaint Kluiters/ANP

Dries Mertens van PSV naar Napoli

EINDHOVEN - Dries Mertens (26) gaat naar voetbalclub Napoli. De 26-jarige aanvaller wordt zaterdag medisch gekeurd, waarna hij een contract zal tekenen dat hem voor vijf seizoenen een Napolitaan maakt. 'Drieske' naar Stadio San Paolo. PSV casht naar verluidt 9,5 miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

Zaakwaarnemer Søren Lerby liet vrijdagmiddag weten dat zijn Dries Mertens eigenlijk niet meer kon wachten om het vliegtuig naar Napels te pakken. "Hij zit er klaar voor. Ja, hij ziet het als een fantastische uitdaging natuurlijk."

Het afgelopen seizoen onder Dick Advocaat werd hij dertien keer gewisseld, waarvan slechts drie keer in de uiterste slotfase. Mertens was daarnaast tijdens de topwedstrijden niet zo beslissend als anders, zo was de gedachte. De statistieken, waar hij anders zo op kan bogen, corresponderen met die stelling. Tegen Ajax scoorde hij nooit, tegen FC Twente eenmaal en in de negen duels met Feyenoord lukte het twee keer. Ook bij de nationale ploeg hoeft hij lang niet altijd te rekenen op een basisplaats.

Meest waardevolle speler van PSV

Desalniettemin kan Mertens na twee seizoenen PSV opnieuw fantastische cijfers laten zien: in totaal 88 wedstrijden gespeeld, liefst 45 doelpunten gemaakt en evenzoveel assists gegeven. Het maakte Mertens, op basis van zijn productie, de meest waardevolle speler van PSV. Dat Napoli, dat zich voor volgend jaar direct kwalificeerde voor de Champions League, vertrouwen in hem heeft, is dan ook logisch. Rendement telt.

PSV