Volledig scherm
© BSR Agency

Driftige speculatie rondom Lozano: PSV wacht nog altijd op Napoli

Hirving Lozano wordt in Italië al weken gelinkt aan een transfer naar Napoli, maar vooralsnog heeft de club zich alleen gemeld bij zijn agent Mino Raiola. 

PSV is nog altijd in afwachting van een officieel bod van SSC Napoli op Hirving Lozano. In Italië wordt al wekenlang driftig gespeculeerd over een snelle transfer van de Mexicaan naar de Serie A, maar in Eindhoven is nog niemand op de hoogte van de definitieve koers van de Italiaanse topclub.

De directie van Napoli heeft zich wel gemeld bij zaakwaarnemer Mino Raiola, die samen met Lozano de carrière van de Latijns-Amerikaan probeert uit te stippelen. President Aurelio De Laurentiis zou verklaard hebben dat hij vijftig miljoen euro wil uittrekken om de komst van Lozano mogelijk te maken, maar PSV rekent zich nog niet rijk en heeft daarvan niets op papier. Napoli zou veertig miljoen in contanten en tien miljoen via bonussen willen betalen.

PSV heeft Lozano in 2017 gekocht met de afspraak om als koopsom tussen acht en twaalf miljoen euro uit te keren aan zijn vorig club Pachuca. Daarnaast delen de Mexicanen voor een deel mee in eventuele transferwinst.  Voor PSV is het van belang dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Lozano en ook over die van Steven Bergwijn, die beiden veertig miljoen euro of meer moeten opbrengen. Daarna kan de club vervolgstappen zetten op de transfermarkt. Zowel Bergwijn als Lozano hebben meerdere ijzers in het vuur. De Mexicaan heeft wel belangstelling voor de stap naar Napels, maar een definitieve keuze is nog niet gemaakt.

Bij al het transfergeweld rondom de aanvallers uit het basisteam probeert PSV ook een oplossing te creëren voor spits Maxi Romero. De Argentijn kon afgelopen seizoen door fysieke problemen nauwelijks in actie komen en heeft zich uitgesproken voor een tijdelijke terugkeer naar zijn thuisland.

Oude vorm

Bij Vélez Sarsfield hoopt Romero zijn oude vorm te hervinden, om daarna alsnog succesvol te kunnen worden bij PSV. Romero heeft nog een contract tot 2023 in Eindhoven en zou een seizoen uitgeleend kunnen worden aan Vélez, maar PSV en de Argentijnen moeten hierover nog een akkoord zien te bereiken. Romero kwam eind 2017 voor ruim 10,5 miljoen euro naar Eindhoven. 

  1. Watford toont interesse in PSV-middenvelder Gastón Pereiro

    Watford toont interesse in PS­V-middenvel­der Gastón Pereiro

    Langzaam maar zeker komt het transferspel rondom Gastón Pereiro op de wagen. De middenvelder van PSV is door zijn zaakwaarnemer Paco Casal aangeboden bij AC Milan, maar er zijn meer clubs die interesse hebben getoond. Onder meer het Britse Watford is een van de gegadigden om Pereiro in te lijven en de leiding van die club heeft inmiddels met Casal gesproken. Er ligt nog geen bod bij PSV, dat voorlopig de ontwikkelingen moet afwachten.

PSV