Volledig scherm
DOETINCHEM, De Vijverberg, 19-01-2018, Voetbal, Jupiler League, Seizoen 2017 / 2018. De Graafschap - Jong PSV. Vreugde bij Jong PSV speler Cody Gakpo na afloop. Einstand 2-3. © Lars Smook

Droomdebuut Gakpo in Jong PSV-basis: 'Bij PSV 1 leer je bewust of onbewust heel veel'

Heel Jong PSV straalde vrijdagavond na een 2-3 zege in Doetinchem. De beloften rechtten na een snelle achterstand de rug en kwamen dankzij Eindhovenaar Cody Gakpo uit geslagen positie terug. 

Voordat de talenten het goed en wel beseften, stonden ze met 2-0 achter. Het publiek had er zin in, De Graafschap ontwikkelde nog meer druk en Jong PSV leek geen schijn van kans te hebben. 

Dat was gerekend buiten basisdebutant Cody Gakpo, een goede penaltynemer (Dante Rigo) en een uitblinkende keeper: Eloy Room. Gakpo scoorde vrij snel na de 2-0 tegen en hield Jong PSV in de wedstrijd. Vorige week speelde hij nog met PSV 1 mee in een oefenduel in Florida en gisteravond bracht hij een aantal lessen van de spelers en technische staf van het eerste elftal in de praktijk. 

Droomdebuut

Wat een droomdebuut in de basis voor hem. Met twee goals en een actie die tot een penalty leidde, was Gakpo de grote man bij Jong PSV. Rigo benutte het buitenkansje op de stip uitstekend en Room redde Jong PSV meermalen, maar de Eindhovense aanvaller was na afloop de meest besproken speler. ,,We bleven na de 2-0 geloven dat we konden scoren", zei hij na afloop glunderend. ,,Dat lukte en dan blijft het een wedstrijd. In de tweede helft waren we gelijkwaardig en in de eindfase beter. Heeft Jong PSV hier nog nooit een punt gepakt? Dat wist ik niet. Heel mooi dat het gelukt is dan."

Voor Gakpo is het grote doel uiteraard een doorbraak bij PSV 1, maar hij was ook heel blij met de punten bij Jong PSV en heeft geduld. ,,Bewust of onbewust leer je in zo'n week met de A-selectie heel veel. Het goede moment kiezen of soms even wachten, inderdaad. Kleine dingen die bij het grote werk doorslaggevend zijn, ga je net iets beter aanvoelen." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV